Специалната медийна операция на Путин

12:51, 22 фев 23 / Защо ни е важно Шрифт:
Вангелия Чорбаджийска

Руският лидер отново отказа да признае вината си за войната в Украйна

Речта на Владимир Путин за състоянието на руската нация беше събитие, което светът очакваше с напрежение. И въпреки, че съдържанието й вече е ясно, последствията тепърва предстоят.

Бяха отправени множество послания, но сред тях силно се открои поредният опит за прехвърляне на отговорност. В сърцето на Руската федерация Владимир Путин за пореден път обвини за войната Запада и Украйна. Според неговите думи украинският елит и правителство използват Украйна като военна база за борба с Русия. С помощта на Запада, разбира се.

Подобни твърдения не са изненадващи.

От началото на самия конфликт Русия отказва да признае същността на действията си. Но година по-късно този подход започва да губи своя смисъл. Опитът за пропаганда е твърде очевиден и сякаш дори самият руски народ вече няма нужда от подобни мотивационни слова.

Снимка ЕПА/БГНЕС

Твърдението ,,ние не воюваме с украинския народ'' също успя да се открои със своята абсурдност. Според Путин украинците просто са жертва на киевския режим, окупирал Украйна, както икономически, така и политически. Именно това положение е подтикнало руската страна да положи всички възможни усилия, за да помогне и проблемът да бъде разрешен с мирни средства.  Уви, не успели да се справят…

Защо ни е важно

Това е 18-ият път, в който Путин произнася реч за състоянието на нацията пред Държавната дума и Съветът на федерацията. Интересното е, че се случва точно в навечерието на годишнината от началото на руската инвазия в Украйна. А съчетанието на това събитие с изненадващата визита на Джо Байдън в Киев, на 20.02.2023г, подсказва, че скоро ще настъпи обрат в хода на войната.

Путин определи момента като ,,преломен за страната''. Според него настъпва време на кардинални и необратими промени. По думите му предстоят исторически събития, които ще оформят бъдещето  на Русия и руския народ.

Но подлежащо на преструктуриране е бъдещето и на целия останал свят. Конфликтът в Украйна не е просто локален. Той се превърна в глобален казус, който ще създаде нов модел в международните отношения. И речта на руския президент е едно от събитията, които ще доведат до ускоряване на процеса.

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ясен 16:18, 22 фев 23

Започнахте с глупостите от първия ден! Кому е нужен още един "информационен" сайт, който преповтаря всички клишета!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама