Стажантската програма на А1 дава възможност за кариерен старт в технологиите на над 1500 млади хора от създаването си досега

16:12, 18 юни 24 / А1 Шрифт:
  • Инициативата се провежда целогодишно вече 20 години и е с продължителност 3, 6 или 9 месеца
  • Над 1500 млади хора са получили възможност да започнат кариерата си в технологичния сектор от създаването на програмата
  • Всяка година в нея участват средно 120 младежи
  • 35% от стажантите остават на постоянен договор в компанията

Вече 20 години А1 организира целогодишна стажантска инициатива, с която дава шанс на младежи за силен старт в кариерата в различни професионални области, свързани с технологиите. От началото на 2024 година досега близо 50 стажанти са се присъединили към компанията, като до края на годината се очаква броят им да достигне 120. През 2023 година 35% от участниците в целогодишната стажантска програма продължиха работа в компанията на постоянен договор.

От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти. Предвид разширяващата се сфера на дейност на А1 в областта на IT и ICT услугите, всяка година младежите получават все повече възможности за развитие в многообразни професионални области.

“Подкрепяме младите хора на старта на професионалния им път, водени от убеждението, че комбинацията между опита и ентусиазма са формулата на успеха. Това е още по-валидно за технологичните лидери като А1, в които иновациите вървят ръка за ръка с необятните възможности за професионално развитие на хората в екипа. В края на 2023 година бяхме отличени със сертификата Great Place to Work. Работим в един от най-динамичните сектори и непрекъснато разширяваме сферата си на дейност в нови области, като IT и ICT услугите, което създава все повече възможности млади хора с различни специалности и интереси да открият своя първи досег с реалния бизнес. Приемаме за наша мисия да насърчаваме проактивни и отговорни млади хора да се учат и развиват в избраното от тях направление”, коментира Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България.

Продължителността на стажа в А1 може да бъде между 3 и 9 месеца, като за разлика от традиционните програми,  стажантите могат да кандидатстват и да стартират в компанията по всяко време на годината, според нуждите на бизнеса. По време на стажа си в А1 студентите получават месечно възнаграждение за труда си, могат да се възползват от служебна SIM карта и мобилен телефон, както и от множество други социални придобивки.

Желаещите да се включат в инициативата могат да кандидатстват за обявена стажантска позиция през кариерните страници на А1.bg и в кариерните центрове на водещите университети, с които А1 има изградени партньорски отношения. Сред тях са Техническият университет – София, Факултет по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Висше училище по телекомуникации и пощи, Университета за национално и световно стопанство, Американския университет в България и много други.

Мнозинството от кандидатстващите за стаж в А1 (70%) подават документи през сайта на А1, а други 30% се присъединяват след участие в кариерни форуми, хакатони, съвместни инициативи с учебни заведения, включително платформи за привличане на таланти.

Целогодишната стажантска инициатива има и свое специализирано издание - Лятната академия на А1, което предстои да стартира през юли.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама