Бедна ми, бедна Парис, защо не остана бунтарка?

06:36, 13 мар 23 / Култура Шрифт:
Катерина Хапсали

Поредната знаменитост се пробва да пренапише живота си, но вече твърде много станаха кандидатите за ролята на фамозна жертва.

Няма какво да се лъжем: целият свят впери навремето очи в Парис, внучка на основателя на една от най-луксозните хотелски вериги в света - Конрад Хилтън, не защото тя бе въплъщение на християнските ценности, а тъкмо обратното. Парис Хилтън години наред беше ходещото олицетворение на разглезено до краен предел, своенравно девойче, с напомпано от фамилни пари и личен сексапил самочувствие, което сякаш минаваше (хем с тънки токчета, хем като булдозер) през всякакви скандали и съдбовни превратности с чувство за превъзходство и арогантна безнаказаност, на която и Зевс би завидял.

И именно тази амалгама от семейно наследство, разгулен лукс, огромно медийно покритие и неспирни скандали катапултира Парис Хилтън към планетарната слава. Повярвайте, надали днес изобщо щяхте да знаете за кого ви говоря, ако хубавата блондинка бе направила, примерно, докторат по история и прекарваше дните си сред древни свитъци по музеи и библиотеки, вместо да заголва бедро из нюйоркските топ барове.

Парис обаче бе достатъчно хитра да направи нещо различно: превърна се в знаменитост,

известна с това, че е известна.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Nina Promer

Всъщност именно заради нейния образ се появи и този прословут израз. А после ловко изкара пари от целия този вихър, в който успя да превърне съществуването си. И не, тук не говорим за дребни стотинки. В свят, в който толкова момичета (да, да, включително дъщерите ви) биха разменили възпитание, род и чест, само за да изживеят и частица от тогавашното зрелищно и непрестанно отразявано битие на хотелиерското чедо, въпросното девойче успя да направи само от линията си парфюми два милиарда долара и половина. Правилно прочетохте.

Два милиарда долара и половина.

И това далеч не е всичко. Дори най-хитрите бизнес мозъци от фамилия Хилтън постепенно признаха, че „малката лисичка“ знае какво прави, а именно – кашира върху всяка своя изцепка. Парадоксално, нали?

Отвъд злото и доброто, да ме прощава Ницше, госпожица Хилтън се превърна в една от най-добре смазаните маркетингови машини, които този свят някога е виждал. Направи от себе си толкова могъщ бранд, че сегашните инфлуенсъри изглеждат като някакви смешни запъртъци в подножието й.

И каквото и да й се случваше, типичното й олимпийско чувство за безнаказаност успяваше да й докара единствено дивиденти от ситуацията.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Caroline Brenham

Съвсем неслучайно в зората на новото хилядолетие Парис се снима заедно с доста „по-скучната“ си (според таблоидите) сестра Ники за легендарното списание Vanity Fair, а в периода 2003-2007 изригна заедно с Никол Ричи (дъщерята на музиканта Лайнъл Ричи) в телевизионната риалити поредица The Simple Life, в която, разбира се, нямаше нищо simple… Момичетата носеха дрехи, аксесоари и чанти, за които едната половина от човечеството би убивала с голи ръце, и успяваха да се забъркат в ситуации, в които другата половина от въпросното човечество не би знаела какво да направи.

През цялото това време имиджът на милиардерска наследница отваряше всички възможни врати на Парис, а както е казал народът: „пари при пари отиват“. Дядо Конрад може и да е създал гигантска хотелска верига, но внучката Парис (с далеч по-малко инвестиции всъщност) успя да създаде...себе си.

Най-одумваната знаменитост с изключителен търговски нюх.

Със сигурност и домашното секс видео с тогавашния й приятел Рик Саломон от 2003-та година, което изтече в интернет през 2004-та с доста безвкусното заглавие 1 Night in Paris, добави допълнителни пикантни щрихи към портрета й и циментира славата на г-ца Хилтън в постмодерната „цивилизация на зрелището“, както я нарече писателят Марио Варгас Льоса. Но каква ти тук цивилизация даже, когато Парис беше самото зрелище! А комерсиалната й формула за печелене на внимание бе несломима – неслучайно книгата й „Признанията на една наследничка“ яхна списъка с бестселъри на New York Times през 2004-та, а медийните й риалити поредици доказаха, че хората (дори да не си го признават) обожават момичета, които не се спират пред нищо. Затова и публиката гледа до откат формати като The World According to Paris, както и Paris in Love. През 2020 година излезе и документалният филм This is Paris, както всъщност се казва и подкастът, който Хилтън води от две години по iHeart Radio.

Изобщо, нищо не предвещаваше момента, в който тази бунтарка без кауза (по-точно, без друга кауза освен собствената си популярност) ще реши, подобно на други знаменитости напоследък като принц Хари, влезли в ролята на професионална жертва, да търси съчувствие и да се пробва да „пренапише“ живота си, голяма част от който мина всъщност пред очите ни... И последното, което можеше да се очаква от Парис е да измени на провокативната си рекламна формула. В крайна сметка най-важно е човек да се учи от успехите си и да ги повтаря, а не да завива в противоположна посока.

Снимка ЕПА/БГНЕС/Divyakant Solanki

Светът иска герои, пък били те и грешници, и винаги ще ги предпочита пред мрънкащи, скучни светци.

 А да заемеш позата на бедното, невинно агънце, когато си Парис Хилтън, просто не ти отива. Нито пък имаш нужда от това. Особено сега, когато след многобройни връзки и три провалени годежа, Парис е вече омъжена за предприемача и производител на алкохол Картър Реум (да, двамата са наистина красива двойка!), като романтичната им връзка стартира през 2019-а година. След няколко несполучливи опити да зачене и/или да задържи плода, този януари двойката съобщи и друга страхотна за семейството новина: вече си имат син, роден от сурогатна майка! Малкият Финикс бе последното нещо, което всъщност липсваше на двойката, и неслучайно доста журналисти отвъд океана се питат каква е реалната причина на 14 март – след броени дни, на пазара да се появи Paris: The Memoir. Книга, в която Парис оневинява себе си за определени случки, застава в позицията на невинна жертва на обстоятелствата и изобщо набляга на своята ангелска страна – или поне това сочат собствените й думи в различни интервюта и в социалните мрежи, както и откъси от книгата, които вече „изтекоха“ в мрежата.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Caroline Brenham

Пране на имидж? Пренаписване на миналото? Желание да се представиш в различна светлина? Да впечатлиш съпруга си вероятно? Да обърнеш нова страница и да се пробваш да изградиш този път образ на онеправдана светица, който да експлоатираш сега – един вид диверсификация на портфолиото?

Но нали хората харесаха именно разпасания, разгулен имидж на Парис?

Тя правеше всичко това, което ние не можем, защото ни липсват нейните милиарди, арогантност, пък дори и кураж.

 И именно това й донесе нейното лично богатство (не фамилното), докато разбиваше пред очите ни всякакви норми и се държеше точно толкова лигаво, безотговорно, разгулно, колкото и да щем, просто не можем. Парис вършеше всичко това вместо нас и винаги й се разминаваше, а на всичкото отгоре успяваше да изглежда шеметно. И да, капитализира върху образа си на скандална жена.

Образ, с който сега очевидно иска да скъса... Отново ще четем за трудно детство, лишено от топлина (все едно мрънкането на Хари не ни беше достатъчно), надълго и нашироко ще се обяснява защо на 22 години богатата наследница прави аборт (естествено, оневинява се, но защо изобщо е решила да ни занимава с този казус след цели двадесет години), а особено забавно е обяснението й за секс видеото с професионалния покер играч Рик Саломон – Парис се представя като невинна жертва на обстоятелствата, стараеща се просто да задържи този мъж до себе си и да се впише в света на по-възрастните и по-опитните.

Вързахте ли се? И аз не!

Мадам Хилтън дори обяснява как въпросното й гадже я заплашило тогава, че ако не с нея, ще заснеме видеото с друга, та някак милата и изпълнителна Парис била длъжна да го направи...

Изобщо, всичко, което изтече в мрежата и в различни изявления и интервюта за Paris: The Memoir води към един изцяло нов, измислен и конструиран пред очите ни образ, който вече задомената майка иска да наложи за себе си, скъсвайки с провокациите, които й донесоха огромната популярност. Само дето славата е пристрастяваща за креатури като Парис и явно сега идеята е цялото ново инфлуенсърство да минава под шапката на бебешки пюрета, хрисимо поведение, домашно готвене, семейни излети и неделната проповед в църквата...

Макар че, все пак може от цялата дандания да излезе и нещо добро. В книгата си за пореден път Парис пише и за издевателствата срещу нея в училище, и то от страна на преподавателите, които според нея са я упоявали, за да вършат каквото си искат с момичето... Честно казано това звучи брутално и вероятно е легитимна причина да минем първо през всички останали страници със смехотворни твърдения, но искрено се надявам сега Хилтън да има и конкретни доказателства за насилието срещу тийнейджъри, да назовава имена, случки, дати – иначе отново обвиненията й просто ще увиснат във въздуха.

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Ian Langsdon

Със сигурност Paris: The Memoir ще бъде комерсиален хит.

Но не съм толкова сигурна дали това важи и за новия имидж, който Хилтън иска да ни пробута. В своята различност на черна овца тя беше хем безобразна, хем интригуваща; в ролята си на образцова майка и хрисима жертва надали ще учуди някого.

А когато си превърнал сам себе си в успешен бранд с милиони последователи, подобни завои трябва да бъдат обмисляни по-прецизно...

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 107
1 Виктория И 07:41, 13 мар 23

Тъжно е, че фразата ,,известен е, защото е известен " все повече може да бъде приложена и върху лицата от българския шоубизнес

2 омг омг площадка 08:17, 17 мар 23

Идеалисти | Бедна ми, бедна Парис, защо не остана бунтарка?
-

Омг Омг onion - безопасная площадка, на которой каждый покупатель найдет товар на свой вкус. На данный момент она работает, обеспечивая полную анонимность и безопасность, при этом не требуется Omg Omg Tor соединение. Все, что необходимо - перейти по активной ссылке https://omgomgomg2j4yrf4mjdv3h5c5xfvxtqqs2in7smi65mjps7vwkmqmtqd.xyz , пройти авторизацию и начать пользоваться анонимной торговой площадкой. Независимо от того, какие именно товары вам необходимы - Омг Омг онион поможет в этом вопросе. На сайте можно воспользоваться быстрым поиском по ключевым словам, или просто рассматривать Omg Omg магазин, подобрав лучшие вещи для себя в интересной категории. Далее останется изучить конкурентов, посмотреть отзывы и оформить заказ на сайте. Все это делается в несколько кликов и при этом максимально просто и безопасно.


omg omg market onion
омг тор ссылка

ссылка на omgomg

3 Raymondshorm 11:53, 18 мар 23

Get millions immediate leads for your organization to ignite your advertising. Make use of the lists an infinite quantity of times. We have been providing firms and market analysis firms with data since 2012. Email Marketing

4 Roberttyl 23:18, 18 мар 23


Существуют разные онлайн-банки, которые предлагают хостинг-услуги для бизнеса. Некоторые изо самых фаворитных онлайн-банков для бизнеса подсоединяют Azlo, Novo, BlueVine а также Axos Bank. Ваша милость в силах выучить эти виды также сопоставить ихний функции, чтобы признать, экой изо их унше всего это по-нашему для бедствования вашего бизнеса.
https://baoly.ru/106


5 Svetlana 02:07, 22 сеп 23

I'm Svetlana Mardiean, an architect and interior designer with a diverse portfolio. Recently relocated to Dubai, I am keen to know if you have any immediate or upcoming projects that could benefit from my expertise as a lead architect or interior designer.

Quick Credentials:

Master's in Architectural Design
10+ Years as Lead Architect & Interior Designer
Skills: AutoCAD, 3D Max, Photoshop, Revit
Languages: English and Russian
UAE Golden Visa holder, Driving License due in September

For a direct look at some of my work, please find my portfolio here: Svetlana's Portfolio:
https://www.dropbox.com/scl/fi/94ecrut76tgz3z7mapuna/Lana-CV-Portfolio.pdf?rlkey=khh0lvaagnizwc8poxiylzys4&dl=0

I offer a comprehensive suite of services, including:

Project oversight from concept to completion
Customized design solutions
Adherence to stringent quality standards
If my skills align with your current needs, I'm available for an immediate discussion via email or WhatsApp. Please contact me at [email protected] or call/WhatsApp +971 58 551 9645.

Best regards,

Svetlana Mardiean
[email protected]
+971 58 551 9645 (Available on WhatsApp)

6 Lamagow 09:50, 25 фев 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

7 Lamagow 16:49, 29 фев 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

8 Lamagow 20:33, 29 фев 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

9 Lamagow 23:52, 29 фев 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

10 Lamagow 02:57, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

11 Lamagow 06:00, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

12 Lamagow 09:11, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

13 Lamagow 12:21, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

14 Lamagow 15:35, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

15 Lamagow 18:54, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

16 Lamagow 23:01, 01 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

17 Lamagow 02:07, 02 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

18 Lamagow 05:14, 02 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

19 Lamagow 12:39, 02 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

20 Lamagow 20:16, 02 мар 24

I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

DOWNLOAD FOR FREE

Telegram:
https://t.me/btc_profit_search

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама