Град без млади хора няма бъдеще

08:06, 25 окт 23 / Блиц Шрифт:

Сред трите най-важни приоритета на първия осмелил се да се кандидатира за кмет на София застава образованието. Но за тези, които го познават това не е изненада.

Васил Терзиев е съосновател на ,,Телерик Академия“ – мащабна безплатна ИТ инициатива в цялата страна, която има за цел да осигури достъп на българските ученици до съвременно технологично обучение и подготовка за дигиталните професии на бъдещето.

А неговата лична цел е да задържи младите тук.

Кандидатът за кмет желае да бъде наложен ,,модел на акселератор“ в училищата и университетите, за да могат младите хора да получават финансов тласък от бизнеса за своите идеи.

Според него: Град без млади хора няма живот и няма бъдеще.

Посвещавайки повече от 15 години на това да създава среда за млади хора, която да им помага да направяt избора да останат тук – в София и въобще в България, сега Васил Терзиев се подготвя да запече нов проект.

И този проект е самата София.

Но Столицата не изисква единствено инициативност по отношение на една група хора. Тя е комплекс от множество малки общества и техните сфери на живот. Всеки от кандидатите за кмет има някаква своя си гледна точка. Както и веки има някакъв проект.

Резултатът им обаче изначално зависи от това, доколко всички „малки общества“ от граждани на София ще открият себе си в идеите на кандидатите за кмет.  

И евентуално ще изберат да им гласуват доверие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама