От клопката до сглобката

21:00, 23 окт 23 / Блиц Шрифт:

Влязох в кампанията, за да разваля клопката, която беше подготвила Сглобката - заявява Ваня Григорова, левият кандидат за кмет на Столицата.

Според нея картината е ясна: При ниска избирателна активност на 29 октомври най-вероятно ще получим Сглобка. При масово гласуване на софиянци обаче ще има ,,Разглобка“.

Лявата икономистка, синдикалистка и активистка влиза в кампанията, за да развали т.нар. клопка. Тя говори за равенство, справедливост за работниците, социални разходи и пита: Къде отива общинският бюджет?.

С което заявява готовност за челен сблъсък с частния интерес.

За разлика от другите кандидати Ваня Григорова има зад гърба си повече от 10 г. стаж в работата за обществени каузи. Тя стои близо до хората и се опитва да стои далеч от всякакъв вид елитарност.

Основна философия на кандидатурата на левицата е да бъде върната ролята на общината като ,,отговорен управляващ“. Според кандидат-кметът Столична община вече ,,не е стопанин, а е по-скоро търговец“.  

Но Ваня Григорова не причислява града към опредена идеологии, тя вярва, че София е за всички.

Да, Столицата принадлежи на своите граждани. Но отговорността за взимането на решенията за града се разпределя само между няколко от тях. Ситуацията в монета предоставя възможност на столичани сами да избират кои да бъдат въпросните няколко.

Така че дали бъдещето на града ще бъде сглобено, синьо, пъстро или пък червено, предстои да изберем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама