Альоша: МОЧА II?

08:03, 11 яну 24 / Блиц Шрифт:

Общински съветници внeсоха предложение до Общинския съвет на Пловдив за преместване паметника на Светската армия ,,Альоша“. Идеята е до края на 2024 г., монументът да отиде в Музея на социалистическото изкуство.

Владимир Славенски и Йоно Чепилски от групата на ,,Продължаваме промяната-Демократична България“ считат, че този акт на общинското ръководство: Ще покаже уважение към българската история, националното достойнство и към жертвите на тоталитарния режим.

След сагата ,,МОЧА“ отново ще се изправим пред истерията За и Против. Отвъд нея обаче остава простата истина, че символите са просто символи. И те имат само толкова значение, колкото ние решим де им придадем.

Без МОЧА и Альоша проруските нагласи няма да намалеят. Пък и грешките от миналото няма да изчезнат. Единствено ще премахнем видимите доказателства за тях. 

Почитта  и уважението към българската история трябва да оставим на субективната преценка на всеки. Съобразно историческата култура, която е натрупал в годините между Сударь! и Yes Sir!

Инак паметниците са точно това – памет. И функцията им е да бъдат виждани. За да ни държат нащрек.

Че, ей я къде е Украйна…

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:03, 11 яну 24

Астролозите казват,че 2024 година ще е годината на възмездието,така че и мореплавателя и йода от дб и харвардците и българския Пабло Ескобар от ГЕРБ и дебелия му хота-хота ще отидат в историята или ще свършат като истинския Пабло Ескобар,защото наистина започнаха да се държат като фашисти,но преди тях ще си отиде Урсула и цялото западно войнство,служещо на САЩ на изборите през юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама