Наказвайки едните се наказваме с другите

07:55, 02 ное 23 / Блиц Шрифт:

Местните избори са ключови за вътрешнополитическия терен, но впечатлението, което остава след неделя, е, че тази година тъкмо на на него липсва желаната политическа воля за борба. Това се отнася не само за по-малките населени места, където общината често е основен работодател, но и за предизборните кампании в областните центрове.

Въпреки това, както се и очакваше, вотът в София беше най-специфичен. На фона на слабата избирателна активност, скандалът с отмяната на гласуването с машини успя да се отрази отчетливо на резултата в най-оспорваната битка.

На предна позиция излязоха Васил Терзиев и Ваня Григорова, а за Антон Хекимян остана почетното трето място.

Интригата за кметския стол на София се запазва, но и спекулацията за привличане на гласове е в разгара си. Между Терзиев и Григорова има 40 хил. гласа разлика, която ще направи (постигането на) резултата от втория тур истинска политическа и гражданска матура.

Защото зад фамилните имена на балотажа, всъщност не се крият личности, а диаметрално противоположни разбирания, от една страна на политиците, от друга на избирателите, за това как се „управлява“ живота им.

И докато обяснението от централата на ГЕРБ, как били дали София, за да си я вземат после обратно, е меко казано несъстоятелно, кого ще „поръчат“ от партийните централи, през оставащите часове до балотажа, вече си е определящо за добруването на София.

Така че – наказаните ще наказват здраво в неделя. Дано наказващите си дават ясна сметка, че четиригодишната присъда ще си я „лежим“ всички заедно.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:39, 02 ное 23

В случая избора е между едно абсолютно безлично момче,за което всичко е -просто бизнес и общи приказки,без собствено мнение и една смела,ама много смела жена, с конкретен план за бедещето.А на номерата на баце вече никой не се връзва.Прав е Петър Волгин-това,че има пари не го прави Господ......

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама