Лигата на суперзлодеите

07:31, 20 мар 23 / Защо ни е важно Шрифт:
Вангелия Чорбаджийска

Създаването на русофилския интернационал

Датата 14 март 2023 година ще бележи историята със създаването на Международното движение на русофилите (МДР). Проведен в Москва, учредителният конгрес събра на едно място известни отрицателни герои като Сергей Лавров, Александър Дугин, Пиер де Гол и Николай Малинов.

За да съществува подобна организация,  тя трябва да бъде управлявана от достоен лидер. Оказва се, че най-подходящият избор е на човека, инициатор на самата идея – Николай Малинов. Българинът е подходящият злодей за целта. Оглавил българското Национално движение „Русофили“, той е обвинен в шпионаж в полза на Русия, санкциониран е от САЩ за корупция и е кандидат за депутат. В откриващото си изказване Малинов определя света като разделен на две – „на злото и доброто, на черните сили и на белите сили“. Естествено, от тяхна гледна точка, русофилите са представители на доброто. Този, който иска да унищожи света всъщност е "либералната демокрация'', стремяща се към създаването на несуверенни държави, ''джендърски свят'' и в крайна сметка - унищожаване на човечеството.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Alexander Zemlianichenko 

По време на учредителния конгрес на МДР слово произнасят и руският външен министър Сергей Лавров и зам.-председателят на Съвета на Федерацията Константин Косачьов. Техните думи също са изпълнени с известни руски тези срещу ''Упадъчния'' Запад. Дошло е време за  мобилизация и настъпление, за обединение на всички, обичащи Русия, около една цел – „да бъдем хора, а не фашисти“. От казаното от Лавров може да бъде откроено изречението, че ,,ценността на русофилството е в това, че ние не призоваваме никого към ''свещена война'' срещу Запада.  И сякаш, за да потвърдят това, приветствени адреси до конгреса изпращат московският патриарх Кирил и архиепископ Карло Мария Вигано – бивш апостолически представител в САЩ.

Според организаторите на събитието са присъствали 120 участници от 46 държави. Сред тях се откроява и един истински екшън герой – американският актьор Стивън Сегал. Подтикнат от личната си предистория, американецът приема алтар егото на руснак, като паспорт му връчва лично самият руски президент Владимир Путин.

Снимка: ЕПА/БГНЕС/Alexei Druzhinin

Защо ни е важно?

Появата на МДР напомня за вълнуващия момент в екшън филмите, когато герои с необикновени способности се обединяват, за да се изправят срещу неправдата. Но ако наблюдаваме случващото се през очите на действителността, ще осъзнаем, че всъщност просто се прилага стар съветски трик. Когато положението стане напечено, се създава поредната структура, която да мобилизира силите на ''доброто''. Каузата се облича в благородни намерения, а действията зад нея остават скрити.

Участието на Николай Малинов в този грандиозен план не е нещо, което предизвиква голяма изненада. Това, което всъщност буди объркване е привидната алогичност на действията му. Той е обвинен в шпионаж за Русия и  е санкциониран по закона ''Магнитски''. Въпреки това Малинов отива точно в Москва и оглавява движение на русофилите. Всеки е способен сам за себе си да отговори на въпроса дали повдигнатите му обвинения са основателни. Поставянето на българин на председателското място на подобна организация навежда на мисълта, че към българо-руските взаимоотношения предстои да бъде приложен нов подход от страна на Русия.  Със сигурност присъствието на МДР ще доведе до повишаване на дипломатическия тон между Европа и Русия.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 10:15, 20 мар 23

Появата на подобна структура е много зловеща. Сякаш извадени от нафталина тези хора се канят да налагат позицията си върху световния ред. Напълно отчаян ход

2 Анонимен 10:37, 20 мар 23

Изяжте си джапанките от яд!Всеки има право да подкрепя когото иска.Да си стипендиант на "Америка за България" или част от отворено общество е голяма гордост,а видиш ли тези не може.Новия многополюсен свят със сигурност ще е по-добър от сегашния,време е янките да го приемат,те са история.Единственото лошо нещо е,че Европа можеше да бъде третата икономическа сила в света след Русия и Китай ако не беше някоя си Урсула.......

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама