О, Шипка!

06:29, 24 авг 23 / Блиц Шрифт:

В рамките на само 11 минути президентът Румен Радев отправи цели 30 обвинения към правителството на премиера Николай Денков. Направи го на връх Шипка, по време на тържествената церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Здравословното развитие на демокрацията предполага и несъгласие между управляващите. Особено по щекотливи въпроси. Но оронването на нечий авторитет със сигурност не подпомага общественото благо.

Връх Шипка се превръща в любим подиум на Румен Радев, който през цялата си политическа кариера не веднъж е отправял от там послания към обществото. Но този път в думите на държавния глава, който по презумпция се счита за обединител на народа, се открои усещането за подстрекателство към бунт, споменавайки ,,червената линия на нашето търпение“.

Отвъд конкретното послание, смущение предизвиква самият акт на конфронтация.

„Явно конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за още власт“ – каза Радев от върха.

Може би пречи и на управлявалите…

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:44, 24 авг 23

Президента е идеалист и смята,че всички на високи постове в държавата ще работят в името на България,затова и докара Кирчо и кокорчо на власт .Сега трябва да направи всичко възможно да разкара тая продажна паплач от управлението на държавата и то по най-бързия начин и без никаква милост. Бой по мутрите и шарлатаните до дупка,те не са повече от 1000 човека ....И най-лошото е ,че мразят България и българите.......

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама