Публичен предизборен дебат с участието на кандидат-народни представители 

17:53, 28 май 24 / Политика Шрифт:

На 29 май от 18:30 ч. в Аулата на Софийски университет “Св. Климент Охридски” ще се проведе първият дебат между кандидат-депутати за национален парламент от тазгодишното издание на Лигата на младите гласоподаватели. То ще се състои по инициатива на три младежки организации - Национален младежки форум, Студентска асоциация за изследване на международните отношения и Студентски клуб на политолога. Целта им е да се създаде платформа за младите хора, която да им позволи да проведат пряк диалог с кандидати-депутатите и да зададат директно своите въпроси. 

Модератори на събитието ще бъдат Симеон Иванов, журналист от БНТ, и Дария-Лора Дачева, политолог и водеща на подкаст. Покана за участие е отправена към всяка една от водещите политически партии, фаворити да станат парламентарно представени.

Повече информация за предстоящото събитие можете да намерите тук, а регистрационната форма можете да попълните като последвате линка.

Нестабилната политическа обстановка за пореден път отваря възможност за организиране на събитие, с което младите да бъдат мобилизирани и приобщени към политическия дебат и социалната сфера. Смятаме, че диалогът между кандидатите за управлението и младите трябва да съществува и че той е изключително плодороден и необходим. Цел на събитието е отново да се покаже, че младежта се интересува от начина, по който функционира държавата, да се скъси дистанцията между младежите и управляващите, както и да спомогне за утвърждаването на младежките политики като необходима инвестиция в бъдещето на България. 

За организаторите: 

Национален младежки форум (НМФ) е най-голямата младежка платформа в България, която обединява в състава си над 30 младежки организации от цялата страна. Мисията им е да представляват интересите на младите хора в България и техните нужди. На преден план поставят значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политически процеси и осигуряването на ефективен структурен диалог чрез сътрудничество със съответните заинтересовани страни и институции, вземащи решения в младежката политика

Студентски клуб на политолога (СКП) е учреден на 28.03.2008 г. като доброволческа организация на младежи, изучаващи политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Част от целите на организацията са свързани със стремежа за получаване на по-добра квалификация по теми, свързани със специалността. В рамките на своята дейност клубът реализира общественополезни проекти и инициативи, научно-образователни и научно-приложни програми, форуми и други формати по проблеми, свързани с политологията. Повече информация за СКП ще откриете на интернет страницата на организацията, както и в социалните мрежи Facebook и Instagram. 

Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) е независимо, непартийно, доброволно сдружение с нестопанска цел, действащо в частна полза, регистрирано по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. САИМО допринася за получаването на по-добра квалификация и бъдеща професионална реализация на студентите от специалностите "Международни отношения" и "Еврoпеистика", и професионално направление "Политически науки" в УНСС. 

Ирина Шекерова 

Председател на Студентски 

клуб на политолога

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама