За двете разменени бебета, отговорността и липсата на приличие

06:50, 22 мар 23 / Блиц коментари Шрифт:

 

Преди няколко месеца публичното ни пространство беше ангажирано задълго с един абсурден казус. Оказа се, че бебетата на две родилки бяха разменени неволно малко след раждането им в болница „Шейново“, като грешката беше доказана по безспорен начин – с ДНК тест.

По това време директорът Румен Вълев обясняваше случилото се с „низ от нелепи случайности“. Вътрешната проверка пък доказа по недвусмислен начин как е станала размяната, а директорът заяви, че лечебното заведение е готово да плати обезщетения на потърпевшите за нанесените щети.

Днес, няколко месеца по-късно, е видно, че типично по български някой се опитва да избяга от отговорност. Според юристката на болницата вече не е сигурно, че размяната на двете бебета е станала в болницата!? Затова щяла да изчака и да види какво ще каже разследването.

Разбирам, че на напористата адвокатка това ѝ е работата, но все пак си мисля, че поне в този случай трябва да има някакво приличие. Нужна е хигиена. Къде, ако не в болницата, може де е станала размяната? Намекът, че едва ли не двете майки са се наговорили тайно да разменят децата си само, за да направят скандал шест месеца по-късно и да източат парите на лечебното заведение, на мен лично ми се струва нелеп и абсурден.

Питам се също, защо ѝ трябва на болницата да изяде и солта, и тоягите, и накрая пак да си плати? Всеки разумен директор би се постарал да ограничи тежките имиджови щети и да приключи тази срамна история възможно най-бързо.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 07:36, 22 мар 23

Както винаги, виновният бяга до край от отговорността си

2 Анонимен 19:29, 22 мар 23

Защото на територия България, живеят тъпаци, крадци, лъжци и мошенници!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама