Игра по български

06:13, 30 мар 23 / Блиц Шрифт:

Когато станем свидетели на ярък контраст между думите и делата, често казваме за някого, че „говори едно, а прави друго“. По същия повод в Съединените щати имат по-добър израз: „Put your money where your mouth is“ (Сложи парите си там, където ти е устата). Признавам си, че подходът на американците ми харесва доста повече – той те предизвиква да направиш това, което проповядваш, или просто да „олекнеш“ като си замълчиш.

Обръщам внимание на всичко това, защото напоследък доста хора започнаха да ми обясняват, че правителство след изборите „със сигурност ще има. Нищо че единствената възможност за това е голяма коалиция между първите две политически сили и нищо че едната от тях категорично заявява, че при никакви условия няма да се коалира с другата.

Така стигаме и до друг роден феномен – нарича се „от девет кладенеца вода ще ти донесе“. Логиката е пределно ясна, но когато тя не може да се обори с разумни аргументи, дебатът се пренася на полето на елементарното – в сила влизат заклинанията и безумните твърдения. Чуват се всякакви доводи, кой от кой по-нелеп:

  • Опонентите ни са длъжни да ни подкрепят, защото програмата ни е много силна!?
  • От посолството ще натиснат „лошите“ и те ще подкрепят реформаторското ни мнозинство!?
  • Високопоставен човек от чуждите служби не спира да обикаля партийните централи и вече всичко е уредено...

Какво е уредено, бе хора?

Безусловната подкрепа за управлението ви е равносилна на политическо самоубийство за вашия опонент. Ще го извърши ли? Не! Разберете, никой няма да пожертва себе си заради вас!

И тъй като вече не желая да водя спор с безумни доводи, ми остава да кажа само едно: „Put your money where your mouth is“. Докажете ми, че наистина вярвате в това, което говорите.

Заложете парите си!

Как можете да го направите? Един от букмейкърските сайтове приема залози при коефициент 1.36, че Гълъб Донев ще е следващият министър председател на България. За който и да е друг, коефициентът е 2.75. Това означава, че, ако настоящият премиер не остане на поста си, срещу залог от хиляда лева вие ще получите 2 750 лева – възвръщаемост от 175% за нула време и без никакви усилия.

Струва си да заложите, нали?

Натъквам се обаче на един проблем – все още никой не ми е показал фиша си. Защо ли е така? Защото играем по български – говорим едно, а вършим друго!

Източник: INBET, официален уеб сайт.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 07:43, 30 мар 23

Много добра с изразите. Жалко, че пасват толкова добре на действителността

2 Анонимен 08:02, 30 мар 23

Ама те напоследък наистина на маймуни ни направиха!

3 Анонимен 11:44, 30 мар 23

Възраждане,БСП и Левицата и евентуално Български възход могат да направят стабилно правителство и да елиминират завинаги мутрите и предателите от ГЕРБ и ПП,стига да имат смелост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама