Съборът на русофилите

18:05, 19 сеп 23 / Блиц Шрифт:

,,Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе“, заявява руската посланичка Елеонора Митрофанова в събота, 16 септември, в словото си по време на международния русофилски събор, проведен в Калофер.

Съборът под наслов ,,С Русия в сърцето“ се инициира от Национално движение ,,Русофили“, на Николай Малинов, със съдействието на Международното движение на русофилите (МДР).

Думите на официалния представител на Русия в България не изненадват никого. Все пак в задълженията на всяко висше дипломатическо лице е да отстоява интересите на собствената си държава. Появата ѝ на подобно събитие също е подобаваща.

Но това, което изглежда някак нелепо е, че докато Русия води война в Украйна, за която България официално дава своята подкрепа, в страната ни се провежда официално събитие с диаметрално противоположно послание.

Отвъд трагикомичната картина остава поредната, държавна, липса на оценка на ситуацията, в която се намира България. Живеем в демокрация и всеки има право на мнение и на трибуна, от която да го изрази недвусмислено. Заемайки страна в казуса Русия-Украйна обаче, се очаква да я отстояваме дори и в най-малките проявления на военния конфликт у нас.

Руската посланичка не действа по подобен начин за първи път, проблемът е, че това няма да бъде и последният.

Снимка: БГНЕС/Иван Янев

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 12:38, 20 сеп 23

Няма никакво разделение в България-80%от българите са на страната на Русия,останалите са продажните некадърници от парламента и някакви 1000 човека на жълтите павета и разбира се наведените медии.София не е България,ако не ви харесва станете град-държава,вземете си тиквата,Кирчо и лиши да ви управляват и оставете нормалните да живеят ....

2 Анонимен 22:56, 24 сеп 23

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ----- https://marketl.ink/biocom

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама