Евроскандал №2 на подуправителя на БНБ

20:07, 05 окт 23 / Блиц Шрифт:

След като Андрей Гюров вече успя веднъж да предизвика възмущението на Европейската централна банка , с нелепото си присъствие на митинг на ,,Продължаваме промяната“ в Благоевград, сега бившият народен представител отново предизвиква общественото внимание.

Този път липсва информация за това той да е напуснал Изпълнителния съвет на управляващата партия, въпреки че продължава да заема позицията Подуправител на БНБ.

В Европейския банков съюз, чийто член е и България, обвързаността на подуправител на национална банка с политически структури се счита за абсолютно неприемливо.

Особено когато ръководителят на управление ,,Емисионно“ отговаря пряко за влизането на България в Еврозоната. И същевременно може да бъде обвързан с финансовия министър Асен Василев - човекът, който вече отложи веднъж това влизане за неопределено време.

Подобно взаимодействие между представители на две от най-важните за държавата институции е в пълно противоречие с българския закон, с който Гюров, в качеството си на юрист, би трябвало да бъде отлично запознат.

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:27, 06 окт 23

За тези от Продължаваме Предателството закони не важат,за тях всичко е просто бизнес........ще продадат и майка си и баща си,а какво остава за някаква си България,която те мразят,стига да се докопат до милиардите европари........После се обиждат,че Гешев им вика боклуци.....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама