На опашка за автографи

07:56, 13 мар 23 / Блиц Шрифт:

На опашка за автографи

Преди дни имах удоволствието да присъствам на представянето на книгата на Георги Милков "Истории от личния багаж", което съвпадна с неговия петдесети рожден ден. Събитието беше наистина внушително – присъстваха повече от 500 гости, сред които почти всички значими фигури от медийния бранш, звезди от шоубизнеса, множество политици... На него определено имаше какво да се види. Например, гледката, при която бивши и настоящи министри чинно се редят на опашка, за да получат автограф. Наистина си струваше!

Тази обстановка пък ме накара да се замисля за човека, който беше причината за това събиране. Със сигурност Георги Милков е един от най-добрите журналисти в България, но според мен далеч по-важно е друго – той е най-обичаният български журналист. В този смисъл нямам никакво съмнение, че книгата му ще предизвика голям интерес и вероятно ще се превърне в бестселър №1 за годината.

Който е имал възможността да общува с него, знае, че Георги Милков е сладкодумен събеседник – той притежава умението да разказва по изключително завладяващ начин. Аз пък съм имал привилегията да изслушам „от първа ръка“ няколко от историите, които са описани в книгата му. Сега, когато ги прочетох отново, установих, че те са не по-малко интересни – просто се съпреживяват различно.

И накрая – няколко думи за финал:

Давам си сметка, че Георги Милков е явление. Едни имат дарбата да говорят завладяващо, а други – да пишат увлекателно. Той пък притежава редкия талант да му се отдават и двете. Именно това е комбинацията, която го прави специален и го отличава от неговите колеги.

Заедно със свободния му дух и волята му за приключения, разбира се.

 

 

 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Иванка Георгиева 10:36, 13 мар 23

Георги Милков наистина е явление за българската съвременна литература!!!

2 Анонимен 13:27, 13 мар 23

Напълно съм съгласен. Георги Милков е много добър журналист и прекрасен човек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама